U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vall de LaguarSocial Media

Inhoud

Vall de Laguar en zijn geheim de "Barranco del Infierno"

De Vall de Laguar is een heel eigenzinnige vallei bestaande uit de dorpjes Fontilles, Campell, Fleix en Benimaurell. Vanaf Fontilles loopt de weg steeds verder omhoog langs en door de dorpen.

 

 

Natuurliefhebbers komen speciaal naar dit gebied voor de "Barranco del Infierno", een smalle canyon die gevormd is door de rivier de Girona. Deze barranco loopt van Vall de Ebo naar de Vall de Laguar. Dit ravijn verbergt één van de meest spectaculaire wandelroutes van Alicante. Een deel van dit ravijn kan alleen bedwongen worden met klimmateriaal, daarom wordt onervaren wandelaars aangeraden een gids in te huren. Voor de gewone wandelaar zijn er ook genoeg mooie wandelingen te maken. De wandeling "Barranco del Infierno" het zogenaamde ezelpad is een forse route waarbij je via de 6000 tredes van het ezelpad drie keer het ravijn in en uitgaat. De wandeltijd bedraagt zo'n 7 uur en het is beslist aan te raden om goede wandelschoenen te dragen. Neem ook zeker voldoende water en voedsel mee.

 

Barranc de L'InfernBarranc de L'Infern

 

De weg door de Vall de Llaguar eindigt uiteindelijk helemaal boven bij Vente de Collao. In deze oude schuilplaats is een restaurant gevestigd waar je de heerlijkste streekgerechten kunt eten. Een combinatie van een tocht, een wandeling en een lunch ligt voor de meeste bezoekers dan ook voor de hand. Vanuit de Coll dezelfde weg terugrijdend levert spectaculaire vergezichten over de bergen en valleien. Richting de Middellandse zee kust zie je in de verte de imposante Montgó en bij helder weer zelfs het Eiland Ibiza.

 

Uitzicht over Campell, Vall de Girona, Montgo en Middellandse zeeUitzicht over Campell, Vall de Girona, Montgo en Middellandse zee

 

 

Ook richting de Cavall Verd zijn prachtige wandelingen uitgezet. Het landschap bestaat uit veel terrassen waarop olijf-, kersen-, amandel-, johannesbrood-, en vijgenbomen staan. 

 

beneden in de vallei ligt Fontilles daar ligt het Sanatorio San Francisco de Borja een Lepra centrum bestaande uit verschillende sanatoria van diverse kerkgenootschappen. Het is het enige Lepra centrum van Europa, waar nog steeds een onderzoekscentrum is gevestigd. 

 

Sanatorio San Francisco de Borja, FontillesSanatorio San Francisco de Borja, Fontilles