U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Social Media

Inhoud

Stranden, baaien en kliffen aan de kust nabij Sagra en Pego 

 

Cap Prim JáveaCap Prim Jávea

   

Sagra ligt op een afstand van ongeveer 12 km van een de mooiste kustgebieden van Spanje. Een kust met een afwisseling van zandstranden, kiezelstranden, ruige rotskusten, steile kliffen en verborgen baaien. Proef de zilte zeelucht en geniet van de zon. Een mediterrane beleving in topvorm. Sagra ligt in het hart van de vallei van "La Rectoria". Om bij het noordelijke kustgedeelte te komen ga je via  Rafol d’Almunia, Beniarbeig en Ondara naar het strandgedeelte van Oliva en Dénia. Ten noorden van Dénia zijn uitgestrekte zandstranden waar je kunt wandelen, surfen, en zonnebaden. De bebouwing ten noorden van Dénia maakt een beetje een rommelige indruk maar op het strand merk je daar niets van. Rond de golfbaan van Oliva Nova  staan moderne appartementen en nieuwe villa’s. In Oliva is zelfs een manege waar je paarden kunt reserveren voor een mooie rit over het strand. 

 

Playa Deveses DéniaPlaya Deveses Dénia

 

Tussen de bebouwingen vind je op diverse plaatsen nog wel duingebieden die ook in de winter de nodige beschutting kunnen bieden. Vooral het Playa Deveses tussen Dénia en Oliva is een prachtig strand. Iets ten noorden van Gandía ligt playa Dáhuir een naturistenstrand aan een beschermd duingebied.

 

Playa Deveses DéniaPlaya Deveses Dénia

 

   

In Dénia zijn diverse zandstranden. Playa Les Marines en las Albaranas zijn meer geïntegreerd in het boulevardleven. Dus uitstekend geschikt als je tussendoor even iets wilt eten of drinken. In het centrum van Dénia vind je de haven waar altijd wel iets te bekijken valt. Luxe plezierjachten en de veerboten naar Ibiza en Formentera. Maar ook roestige vissers- en vrachtschepen. 

 

 Dénia Puerto ZensaDénia Puerto Zensa

 

Ten zuiden van Dénia, vanaf les Rotes, verandert de kustlijn in een rotskust. Baaien met kiezelstranden bepalen hier het beeld. Het water is hier kristalhelder en ideaal om te vissen, snorkelen en zwemmen. Hier zijn ook enkele verscholen baaitjes. Dit gebied loopt door tot aan de voet van het Montgó gebergte Cabo de San Antonio tussen Dénia en Jávea.

 

Las Rotas DéniaLas Rotas Dénia

 

  

Wanneer je de kust van Jávea en zuidelijker wil bezoeken gaat de beste route vanaf Sagra  via OrbaPedreguerGata de Gorgos en vervolgens via de zuidkant van het Montgó gebergte. In Jávea zijn een aantal stranden. Vanaf de haven van Jávea naar het zuiden is een strandgebied bestaande uit rotsplaten en kiezel. Een ideale plek om te vissen met een mooi uitzicht over de baai die zich uitstrekt van Cabo de San Antonio tot aan Cabo de la Nao.

  

Vanaf de Parador de Jávea richting zuiden begint het fijne El Arenal zandstrand van Jávea. Direct aan dit strand is er de boulevard met talrijke restaurants, cafés en winkels. Bij restaurant La Pepa en de Chabadabada cocktailbar is het goed toeven.

 

Jávea Playa ArenalJávea Playa Arenal

 

Verder naar het zuiden begint het gebied van Cabo de la Nao. Een woeste kustlijn met steile rotspartijen en het helderste water van de Costa blanca. Hier vind je het eiland Portichol met in de directe omgeving een aantal idyllische baaien. Cap Prim is een uitstekende plek voor een indrukwekkende wandeling. Te voet bereik je daar de eenzame kiezelstranden. Er is daar geen bebouwing, er zijn geen restaurants, er is alleen maar natuur. In deze omgeving is ook Playa Ambolo een naturistenstrand. Iets verderop ligt Playa la Granadella  met enkele huizen en een strandbar. Cala Granadella is herhaalde malen verkozen tot mooiste strand van Spanje!

 Cala Granadella JáveaCala Granadella Jávea

 

Verder naar het zuiden zijn er steile kliffen. Hier begint het ’plateau van de zon’  de Cumbre del Sol. Om dáár het strand Cala de los Tiëstos en Cala Moraig te bereiken dien je vanuit Benitachell met de auto eerst deze immense bergkolos te beklimmen. Aan de kustzijde gaat vervolgens een zeer steile weg naar dit besloten keienstrand. Er is hier een goede parkeerplaats. Aan de noordzijde van dit kiezelstrand is een naturisten gedeelte. Dit gedeelte ligt beschut tegen de wind zodat je zelfs in de winter hier heerlijk kunt zonnen. In de zomer zijn er twee chiringuitos en worden er ligstoelen verhuurd. Zorg op deze kiezelstranden wel voor beschermend schoeisel. Zonder badschoenen met een dikke zool loop je hier geen drie meter !

 

Cala MoraigCala Moraig

 

Ten zuiden van de rotskust van de Cumbre del Sol ligt Moraira  met vier strandjes. Moraira is een heel aangename plaats. In Moraira liggen centrum, haven, strand, restaurants en de boulevard dicht bij elkaar. En het geheel heeft een mondaine sfeer. Stijlvol met een beetje allure. Door de ligging op het zuidoosten en vanwege de compactheid is het zelfs in de winter al snel gezellig druk.

De kust van Moraira en Calpe is vanuit Sagra het best te bereiken via de valleien. Vanuit Sagra richting Orba dan via Alcalalí naar Jalón (dit is op zich al een prachtige tocht) en vervolgens naar Benissa. Direct na Benissa richting Calpe en Moraira. De weg van Benissa naar Moraira kronkelt door een prachtig oud wijnbouwgebied met zijn karakteristieke terrasbouw. De weg biedt naast prachtige vergezichten over de kust tot aan Calpe ook idyllische impressies van heuvels vol met wijngaarden. Verder staan hier veel sfeervolle finca’s omringd door olijf- en amandelbomen.

 

Ten noorden van Moraira ligt de Cap D’or een spectaculair wandelgebied met prachtige vergezichten. Het knusse El Portet strand maakt een heel intieme indruk. Je kunt zien dat in vroegere jaren hier het Mediterrane strandleven al bestond. 

 

El Portet MorairaEl Portet Moraira

 

In het centrum heerst vanwege de nabijheid van de haven een moderne maritieme sfeer. Kenmerkend is de prachtig gerestaureerde vestingtoren op de rotspunt aan zee. Bij het L’ampola strand is een kleine boulevard met banken onder moderne arcaden. Van hieruit heb je een mooi uitzicht richting Calpe. Verder richting Calpe bij Platja de l’Andragó ligt de zeer fraai gelegen strandbar Algas. Op het rotsplateau ligt een schitterend terras met een prachtig uitzicht op Moraira. De bar Algas met terras is het hele jaar dag en nacht geopend. Bij de rotsplateaus en kiezelstranden rondom Bar Algas kun je heerlijk zonnen, vissen en zwemmen.

 

Paseo Ecológico, BenissaPaseo Ecológico, Benissa

 

Verder richting Calpe zijn via de Urbanisaties diverse Cala’s te bereiken. Cala Fustera en Club Nautica las Basetes zijn hierbij aan te bevelen. Hier langs de kust is ook een mooie ecologische wandeling te maken met uitleg over de Mediterrane flora en fauna.

 

Bahía les Basetes, BenissaBahía les Basetes, Benissa

 

 

Verder naar het zuiden beginnen de lange zandstranden van Calpe . Maar helaas ook de talrijke hoogbouw. Nabij de enorme rotsblok ligt de haven van Calpe. Naast pleziervaart is hier een belangrijke vissersvloot aanwezig, compleet met visafslag. Bij de haven liggen een aantal restaurants met uitdagende vis vitrines. De opdringerige obers proberen u hier vaak op een dwingende manier naar binnen te krijgen. 

 

El Peñon De l'Fach El Peñon De l'Fach