U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AlicanteSocial Media

Inhoud

Alicante het historisch centrum

Het oude stadscentrum van Alicante kent twee verschillende wijken, Casco Antiguo en El Barrio. Casco Antiguo is het oudste gedeelte van de stad. Hier vind je bijvoorbeeld de basiliek Santa Bárbara, het grote plein Plaza Ayuntamiento, de voedselmarkt Mercado Central en het stadstheater. De wijk kenmerkt zich door kleine straatjes en pleintjes. Casco Antiguo bevindt zich tussen Rambla Méndez Núñez en de berg. De wijk El Barrio staat bekend om haar kleurrijke huizen, smalle straatjes en trappetjes. Doordat de wijk aan de berg ligt en omhoog loopt, heb je vaak een mooi uitzicht.

 

Overzicht AlicanteOverzicht Alicante
 
Castillo de Santa Bárbara

Naast Alicante ligt de berg Benacantil. Op deze berg, op 166 meter hoogte, ligt het kasteel van Santa Bárbara. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Het grootste gedeelte van het kasteel is gebouwd in de 16e eeuw. Volgens de geschiedenis zou de bouw gestart zijn in de 9e eeuw. Sinds 1963 is het kasteel open voor bezoekers. Je kunt het kasteel te voet bereiken, met de auto, met de toeristenbus of via één van de twee liften (aan avenida Jovellanos). Het is ook mogelijk om naar een theatervoorstelling in het kasteel te gaan, verschillende acteurs spelen dan historische gebeurtenissen na.

 

Hedendaagse kunst

 Wanneer je van moderne kunst houdt, is het Museo de Arte Contemporāneo de Alicante (MACA) een leuke bezienswaardigheid. Dit museum bevindt zich sinds 1976 in het centrum van Alicante, in een belangrijk historisch pand uit de 17e eeuw. Je vindt in het museum een vaste collectie met kunstwerken van Eusebio Sempere, Dalí, Miró, Picasso en andere moderne kunstenaars. Daarnaast zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen van diverse kunstenaars. Meer informatie vind je op de website van MACA.

 

Museo de Arte ContemporāneoMuseo de Arte Contemporāneo

 

Winkelen en amusement

Ook de winkelliefhebbers kunnen in Alicante terecht. Naast kraampjes op de boulevard en winkels in het centrum heeft de stad ook een groot ´winkelcentrum´, Panoramis. Bij dit winkelcentrum kun je vooral terecht wanneer je op zoek bent naar een restaurantje! Er zijn namelijk vele restaurants, cafés en ook speelplekken voor kinderen. Er zijn ook enkele bars in Panoramis, maar voor echt uitgaan moet je in de haven van Alicante zijn. Panoramis vind je aan het einde van de boulevard, direct naast de zee. Het is goed bereikbaar met de auto en er zijn ruim 500 parkeerplekken.

 Ben je toe aan een middagje echt goed shoppen? Bezoek dan het Plaza Mar 2. In dit grote winkelcentrum heb je de keuze uit tientallen winkels, van de Zara en Mango. 

 

Mercat de Alicante

De Mercat de Alicante aan de la avenida de Alfonso el Sabio is beslist een bezoekje waard. Het is een levendige overdekte markt waar groente, fruit ,vis en vleeswaren worden aangeboden. Een veelheid aan geuren, een knus geroezemoes en een licht gedrang vullen de ruimte. Particulieren en restaurants kopen hier dagelijks van 7.30 uur tot 14.30 uur hun verse waar. Speciale aandacht voor de verse visafdeling waar men gespecialiseerd is in superverse tonijn (Atún) en zwaardvis (Emperador).

 

 

Mercat de AlicanteMercat de Alicante

 

Mercat de Alicante EmperadorMercat de Alicante Emperador

 

De Stranden

Het fijne aan Alicante is dat de stad direct aan de zee ligt. Voor de strandliefhebbers is het hier daarom ook zeer goed vertoeven. Het grootste zandstrand is Playa del Postiguet. Dit uitgestrekte strand is ruim 900 meter lang. Je kunt hier bijvoorbeeld beachvolleyballen, ligbedden huren, er zijn strandwachten en je kunt er watersporten. Playa del Postiguet is erg populair en kan in de zomer daarom druk zijn.

De wandelboulevard '' Rambla Méndez Núñez ''

Naast het strand vind je de Rambla Méndez Núñez, de promenade van de stad. Dit is de meest kenmerkende plek van Alicante. Je kunt hier een wandeling maken tot de haven, een drankje doen op één van de terrasjes of langs de kraampjes slenteren. Veel mensen maken de vergelijking met de Ramblas in Barcelona wanneer ze over deze promenade praten, maar in Alicante is het natuurlijk wel een stukje rustiger. Typisch aan de Rambla Méndez Núñez is de mozaïeken bestrating en de vele locals die er samenkomen.

 Paseo Explanada de Espana, AlicantePaseo Explanada de Espana, Alicante