U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

JáveaSocial Media

Inhoud

Jávea is nog authentiek Spaans

Beeld je eens in dat je in kraakhelder azuurblauw water zwemt, de schoonste lucht van Spanje inademt en uren kunt wandelen langs een prachtige kustlijn. In Jávea, ook wel Xábia genoemd, is dat allemaal mogelijk. Jávea heeft een ongekend mooie kust en doordat ze gunstig gelegen is, een constant mediterraan klimaat waardoor ook in de wintermaanden het verblijf aangenaam is!

Jávea kun je eigenlijk geen stad noemen, het heeft namelijk lang geen 50.000 inwoners. Javea bestaat uit drie delen. Je hebt de oude binnenstad (La Villa) waar nog restanten van piraterij en allerlei overheersingen van andere volkeren te vinden zijn, de haven en de ‘zandvlakte’. Het stadje ligt perfect gesitueerd tussen Valencia en Alicante en is omringt door rotsen, bergen en een enorme verscheidenheid aan vegetatie.

 

JáveaJávea

 

De oude binnenstad van Jávea

In de oude binnenstad vind je nog veel resten van de piraterij dat hier omstreeks de 14e eeuw plaatsvond. In de restanten van het fort kun je de overblijfselen van de kanonskogels nog zien zitten!

In het historisch centrum kun je nu vooral genieten van een hapje en een drankje in één van de schattige cafeetjes. Ook kun je naar de mercado central een overdekte markt die in de vroege ochtend omstreeks 8:00 zijn deuren opent en sluit voor een siëstaatje om een uur of 14:00. Om 17:00 ben je weer welkom om tot 21:00 lokale producten uit te zoeken.

 

Mercado, JáveaMercado, Jávea

 

Een andere leuke markt die je in het historisch stadscentrum kunt vinden, is wekelijks op Plaza de la Constitución te bezoeken. Iets anders dat ook zeker de moeite waard is om te bezichtigen in Javea is het Archeologisch en Etnografische Museum ‘Soler Blasco’. Er zijn namelijk heel wat veroveringen en overheersers in dit deel van Spanje geweest die diepe sporen hebben nagelaten.

 

Javea centroJavea centro

 

De haven van Jávea

De oudste restanten van de haven dateren uit de 15e eeuw. Helaas is hier niet veel meer van te zien. Toentertijd was de haven namelijk nog niet heel erg belangrijk. Vanaf 1871 werden er vanuit Jávea rozijnen verscheept. Dit heeft er voor gezorgd dat de haven ontwikkeld werd en in omvang toenam. In de 19e eeuw werd de haven een vissershaven. Er was geen animo meer voor rozijnen. De haven is gemoderniseerd half 19e eeuw.

 

Jávea PuertoJávea Puerto

 

Jávea het aantrekkelijke Arenal strand met zijn heerlijke boulevard

Met de ‘zandvlakte van Javea’ wordt het arenal strand bedoeld. Het strand is namelijk wel 2 kilometer lang. Het zeewater van de Middellandse Zee is hier nagenoeg altijd wel aangenaam. In de wintermaanden niet om in te zwemmen, maar zeker wel om even te pootjebaden. Het is ook mogelijk om verschillende watersporten uit te oefenen in de zee bij Javea, waaronder duiken. In de zomer kun je aan de boulevard bij het strand Playa del Arenal heerlijk genieten van een drankje met een hapje of een avondje uit.

 

Jávea, Playa ArenalJávea, Playa Arenal

 

 

Jávea, Playa el ArenalJávea, Playa el Arenal

 

Festiviteiten in Jávea

In Javea zijn heel wat feestelijke evenementen om bij te wonen. Je kunt bijvoorbeeld aanwezig zijn bij het stierenrennen, de ‘Bous a la Mar’ (Stieren in Zee). Tijdens deze traditionele feestdag van Nationaal Toeristisch Belang wordt er in de haven van de stad een stierenvechtersarena gebouwd. Daarnaast zijn er de bijzondere stierenrennen waarbij zowel de stieren als de deelnemers te water raken!

De zonnestilstand wordt op 23 juni gevierd met een groot feest (San Juan). Er zijn stierenrennen, vuurwerk, kunstwerken van papier- maché en traditionele vreugdevuren. Andere traditionele feestdagen zijn een godsdienstige plechtigheid voor de heilige maagd (La Virgin del Carmen) en een feest dat Moros y Christianos (Moren en Christenen) heet en van 12 tot 20 juli plaatsvindt.

 

Jávea betekent ook overal genieten van tapas en een drankje

Er zijn in Javea vele leuke bars en restaurantjes waar je even heerlijk kunt genieten van de lokale tapas of een heerlijk drankje

Jávea Bars en CocktailsJávea Bars en Cocktails