U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

ValenciaSocial Media

Inhoud

Valencia

Valencia dateert uit de tijd van de Romeinen, die meesters waren in het uitzoeken van gunstig en mooi gelegen plekken voor hun nederzettingen. De Romeinse consul Decimus Junius Brutus gaf de door hem, aan de monding van de Turia, gestichte kolonie voor legioensoldaten de naam Valentia. Later hebben de Moren bij de ontwikkeling van Valencia een belangrijke rol gespeeld. Ze noemden haar Medinat bu tarab wat zoiets betekent als stad van vreugde en de omgeving was voor de Moren de bloemen- en groententuin van al-Andaluz.

 

Van Sagra of Pego naar Valencia

De snelste manier is uiteraard met de eigen auto via de autosnelweg AP-7. Eenvoudig Valencia Centro aanhouden. je rijdt nu via de V-31 en de Avenida d'Ausiás March richting het centrum. Aan het einde van de Avenida d'Ausiás March bij de rotonde recht door de weg vervolgen Carrer de Filipines. Helemaal aan het einde kom je in omgeving van het Station en Arena uit. Rijdt je rechtsaf de Carrer de Colon in dan heb je daar en in de zijstraten voldoende parkeergarages om de auto te stallen. Je bent dan precies tussen de oude stad en de populaire wijk Ruzafa in.

Rij je liever niet in de drukke stad dan kun je ook gedeeltelijk met de trein reizen. Rij dan eerst met de auto naar het treinstation van Xeraco. Dit kan via de AP-7 afslag 60 naar N-332 richting Tavernes/Xeresa. Rij de N-332 richting Valencia en neem de afslag Xeraco bij de eerste rotonde rechts en je komt bij het station. parkeren is gratis. Neem vervolgens de trein naar Valencia. Je komt aan in het Estación del Norte midden in het centrum. Het station is op zich al een bezoekje waard.

 

Valencia, stad van paella, cultuur, muziek, kunst en wetenschap

Maar uit welke richting je Valencia nadert, steeds weer stel je de vraag : wat is nu de charme van Valencia want je komt langs eentonige landerijen opgevrolijkt door eindeloze sinaasappelplantages, ontsierende fabrieken en saaie ingeslapen dorpen als Silla, Torrent en Burgassot. Ook wanneer je de stadsgrenzen passeert overheerst nog steeds de twijfel: chaotische buitenwijken en foeilelijke flatgebouwen. Maar ontdaan van deze weinig appetijtelijke schil van de omgeving en de buitenwijken is het hart van de stad een parel van architectuur, bruisende sfeer en knusse gezelligheid.

Valencia is een van de levendigste steden van Spanje. Valencia, een ultieme ervaring met een typisch Spaans karakter. Valencia een eldorado voor liefhebbers van muziek cultuur en kunst. Valencia een stad met een unieke architectuur. Valencia een stad met een brede variatie aan boetieks met vaak gewaagde creaties. Valencia een stad met restaurants in alle smaakvariaties. Valencia een stad zo gevarieerd als zijn Paella.  

 

Plaza de la Reina, ValenciaPlaza de la Reina, Valencia

  

Fallas in Valencia

In Maart komt Valencia geheel tot leven met de viering van Fallas, een jaarlijks festival van vijf dagen en vijf nachten. Een schouwspel van  honderden gigantische karikaturen en talrijke magnifieke vuurwerkformaties.  Valencia heeft internationale faam verworven met dit beroemde feest van de Fallas, het feest van de papier-maché poppen die op 19 maart op één na in vlammen opgaan.

 

Fallas, ValenciaFallas, Valencia

 

Valencia heeft een geschiedenis van duizenden jaren, maar het jaar 1957 was bepalend voor de huidige ontwikkelingen in de sinaasappelstad. Door de eeuwen heen leed de stad onder de regelmatig terugkerende overstromingen van de Túria. De Moren noemde Valencia in vroegere tijden dan ook al de stad van het slijk. Ook in 1957 sloeg de rivier toe en kwam vrijwel de gehele binnenstad onder water te staan. De schade was zo groot dat het stadsbestuur besloot de rivier om te stad te leiden. Met als resultaat dat zich in plaats van water nu een weelderig park van wel zeven kilometer lang door de stad slingert: El Jardin del Túria!

 

Valencia heeft een fraai centrum met historische hoogstandjes

De merkwaardige tweelingtorens Torres de Serrans ( 14e eeuw ), de kathedraal de Santa Maria met de kapel van de heilige Graal: La Capilla del Santo Cáliz. In het altaar van de kapel bevindt zich de Kelk waaruit Jezus Christus en zijn volgelingen tijdens het Laatste Avondmaal zouden hebben gedronken en waarin vervolgens het bloed van de Gekruisigde werd opgevangen. De Kelk belandde na eeuwenlange omzwervingen via Jeruzalem, Rome en Zarragoza uiteindelijk in Valencia ! Vanaf de vrijstaande klokkentoren van de kathedraal El Micalet heb je een fraai uitzicht over Valencia. Verder is er de kerk van San Nicolás hier komen vrouwen om vruchtbaarheid vragen. Vreemd genoeg alleen op maandag. Verhoort de heilige Nicolaas hun gebeden en raken ze in blijde verwachting dan kunnen ze vervolgens terecht in de kathedraal. Daar staat een Mariabeeld, dat volgens de overlevering de zwangerschap tot een goed einde zal helpen brengen, in ruil voor negen rondjes door de kerk te lopen. En inderdaad zie je dagelijks zwangere vrouwen door de kathedraal schuifelen!                   

 Catedral de Santa María de ValenciaCatedral de Santa María de Valencia

 

Valencia beschikt waarschijnlijk over twee van de mooiste markten in Europa

De Mercat Central uit 1928 met zijn marmer en tegelornamenten is een levendige overdekte markt waar groente, fruit ,vis en vleeswaren worden aangeboden. Een veelheid aan geuren, een knus geroezemoes en een licht gedrang vullen de ruimte onder de luchtige en vooral kleurrijke glaskoepels. Particulieren en restaurants kopen hier dagelijks van 7.30 uur tot 14.30 uur hun verse waar. Aan hetzelfde Plaza de Mercado ligt La Llotja. Een uit 1483 daterend, in laat gotische stijl opgetrokken, gebouw. Het is het voormalig centrum van de Valenciaanse zijdehandel, de zijdebeurs La Longa de la Seda!

 

Mercat Central, ValenciaMercat Central, Valencia

 

Verder is er de Mercat de Colón . Deze mercado is een verzameling cafés, bars, kiosken en bloemenstalletjes. Het gebouw is prachtig gedecoreerd in Jugendstil. 

 

Mercat de Colon, ValenciaMercat de Colon, Valencia

 

Indrukwekkend is Palau del Marqués de Dos Aigües.  Het Nationaal Keramiek Museum "González Martí" is gevestigd in het paleis "Palacio del Marqués de Dos Aguas" in Valencia. Na een ingrijpende renovatie van het paleis exposeert het Museo González Martí zijn uitgebreide keramiek-collectie.
Naast deze collectie is ook de voorgevel van het gebouw meer dan de moeite waard. Deze dateert uit de 19e eeuw en heeft mogelijk nog meer tierelantijnen dan de achtergevel van Gaudí’s Sagrada Familia in Barcelona. De stijl van deze albasten wirwar van vormen heet Churrigueresco, je zou het rococo op zijn Spaans kunnen noemen. De talrijke ornamenten, meubels en overige kunstvoorwerpen in het museum geven een goed beeld van hoe dit paleis er in de 19e eeuw heeft uitgezien. Het keramisch bord met vogel van Picasso is een voorbeeld van de meer hedendaagse kunst.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.toursvalencia.de  deze informatieve website beschrijft tours in en rond Valencia ( Duits en Engels)

 

 

Ciutat de les Arts i de les Ciènces, ValenciaCiutat de les Arts i de les Ciènces, Valencia

 

Valencia en de creatie van Calatrava: Ciutat de les Arts i de les Ciènces

Verder bezoek je Valencia uiteraard speciaal vanwege Santiago CalatravaSantiago Calatrava is de Spaanse architect die in zijn geboorteplaats Valencia een compleet architectonisch landschap heeft gerealiseerd. Zijn Ciutat de les Arts i de les Ciènces (afgekort CAC) omvat het Palau del les Arts ( een kunstmuseum), Museu de les Ciències (een wetenschapsmuseum), l’Oceanogràfic  (een oceanologisch paradijs) en het L’Hemisfèric ( een planetarium ). Het parkeergebouw heeft op het dak een heuse promenade L’umbracle die de andere gebouwen met elkaar verbindt. Deze promenade wordt geflankeerd door palmbomen en is voorzien van een prachtige overkapping van staal en glas. Alle gebouwen zijn van binnen mooi en licht, maar het echte spektakel zit aan de buitenkant. De gebouwen hebben, zoals vaker bij Santiago Calatrava, veel weg van sculpturen, in dit geval van gebleekte skeletten. Uit de blauwe vijver rijst de koepel van het planetarium omhoog als een half geopend oog ! Het L'Hemisfèric een met glas overspannen bol, weerspiegelt in het speciaal daarvoor aangelegde bassin eromheen als een oog dat door de bewegende wanden ook werkelijk kan knipperen. In het oog van het universum zijn audiovisuele presentaties op een 900 m2 groot scherm zoals: Imax cinema, een planetarium en een lasershow. Veruit het grootste gebouw van Santiago Calatrava is het Palau de les Arts. Voor wie nietsvermoedend vanuit het middeleeuwse centrum komt gewandeld, doemt de opera op als een onwezenlijk, reusachtig ovalen schaaldier. 75 meter hoog, 163 meter lang en 87 meter breed, vier zalen met een totale capaciteit 4400 stoelen. Het is een internationaal centrum voor theater, dans en opera. Het Museu de les Ciències is een enorme permanente tentoonstelling over moderne wetenschappen. Het futuristisch ogende aquarium L’oceanografic, al eerder ontworpen door Calatrava’s collega Felix Candela, past prima bij het complex. Het is het grootste onderwatermuseum van Europa. Flora en fauna uit alle zeeën en oceanen zijn hier vertegenwoordigd. Een oceanologisch paradijs waar je een reis maakt langs leefgebieden van de Pacific, de Caribische zeeën, de arctische zeegebieden, de rode zee maar vooral ook van het thuisgebied, de Middellandse zee. Santiago Calatrava is al sinds 1991 bezig met zijn surrealistische stad, waarvan de kosten uiteindelijk 392 miljoen euro gaan bedragen.

De stad van de Kunsten en Wetenschappen ligt aan de zuidkant van Valencia, aan de autoweg El Saler. Vanuit Sagra ben je er in een uurtje. 

 

Ciutat de les Arts i de les Sciences

Arzobispo Mayoral 14-2

46002 Valencia

+34 963 525 507

openingstijden dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 23.00

www.cac.es

 

Voor meer informatie over Valencia :

 

Verrassend ValenciaVerrassend Valencia