U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vall de GallineraSocial Media

Inhoud

Vall de Gallinera voor velen bekend als de kersenvallei

De "Vall de Gallinera" bevindt zich in de regio Valenciana, in de provincie Alicante, en bestaat uit acht pittoreske dorpjes. Benirrama, Benialí, Benissivà, Benitaia, La Carroja, Alpatró, Llombai en Benissili. De invloed van de Moren is hier nog steeds zichtbaar in bijvoorbeeld de namen van de dorpen en de oude irrigatiesystemen, die de vallei voorziet van het nodige water.

De Moren woonden hier vanwege de strategische ligging. Door middel van burchten werden de toegangen tot de vallei verdedigd. De ruïnes van deze burchten in Benirrama en Benissili kun je nog gaan bezichtigen. De landschappen van de "Vall de Gallinera" zijn adembenemend. Je ontdekt hier imposante bergen en veel olijf-, amandel- en kersenbomen die groeien op de Moorse terrassen. Tijdens de bloei van de kersenbomen tot de tijd van het oogsten van de kersen, dat is tussen maart en juni, is het zeer de moeite waard de vallei te bezoeken, maar ook in de herfst kun je genieten van de prachtige kleuren van de natuur.

Alle dorpjes zijn nog authentiek, met smalle straatjes, een verfrissende fontein en een klein kerkje. In de restaurantjes serveert men vaak traditionele maaltijden, zoals paella en schotels met zelfgemaakte worst. Je kunt deze dorpjes allemaal stuk voor stuk verkennen door de "Ruta de los 8 pueblos" te bewandelen. Dit is een route van 16 kilometer via paden die de vroegere bewoners ook al gebruikten. Op deze manier kom je elk dorpje tegen. De wandeling vertelt je al lopend veel over de indrukwekkende historie van deze besloten vallei. 

 Ruta dels 8 pobles, Vall de GallineraRuta dels 8 pobles, Vall de Gallinera