U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Social Media

Inhoud

Een rondje golf aan de Costa Blanca

 

Fanatieke golfers verblijven maar wat graag in gebieden met een hoge golfbaan dichtheid. Logisch, want wat is er leuker dan iedere dag weer een nieuwe golfuitdaging. Het liefst uiteraard in een aangenaam klimaat!

Een rondje golf op een van de golfcourses aan de Costa Blanca betekent per definitie heerlijke temperaturen, wuivende palmbomen en aangename culinaire verrassingen.

Het pittoreske Sagra is een prima uitvalsbasis voor een verkenningstocht naar de vele golfbanen in de directe omgeving.

 

Binnen 30 minuten zijn de volgende golfbanen bereikbaar : van noord naar zuid

 

Club de Golf Oliva NovaClub de Golf Oliva Nova

Club de Golf Oliva Nova   gelegen nabij de afslag 61 van de AP-7

Deze door Ballesteros ontworpen 18 holes baan is een lust voor zowel het oog als voor de ijzers. Kenners beschouwen Oliva Nova zelfs als een van de beste ontwerpen van Ballesteros. De totale baanlengte van de par 72 baan is maar liefst 6.270 meter. Talloze waterpartijen vergen grote accuratesse. De par 4 hole nr 18 spant hierbij de kroon. De kans is groot dat het aantal meegenomen ballen hier drastisch wordt gereduceerd.

 

 

Club de Golf La Sella , Jesús PobreClub de Golf La Sella , Jesús Pobre

Club de Golf La Sella Pedreguer

Club de Golf La Sella  ligt iets landinwaarts naast de Montgó ten oosten van Jávea. Deze, met assistentie van José Maria Olazábal ontworpen 18-holesbaan, maakt deel uit van een luxe resort, waarvan het bekende Marriot hotel deel uit maakt. De rijke ambiance is ook terug te vinden langs de schitterende fairways en greens.

La Sella is buitengewoon uitdagend voor de geoefende golfspeler.

Dwars door de fairways loopt hier het karakteristieke spoorlijntje van Alicante naar DéniaHoud er wel rekening mee dat het gevraagde HCP-niveau voor dames en heren respectievelijk 32 en 28 is.

 

 

Club de Golf de JáveaClub de Golf de Jávea

Club de Golf de Jávea 

Club de Golf de Jávea  is van de vijf in een straal van 30 kilometer aanwezige golfbanen eigenlijk de minst uitdagende. De ligging en de vele vergezichten op het Montgó gebergte van deze door Fransisco Morena ontworpen 9-holes baan maken veel goed. Door de beschutte ligging is het hier in de winter bijna altijd aangenaam. Voor niet golfers is er een tennisbaan en een zwembad met uitzicht op het imposante Montgó gebergte.

 

 

Club de Golf lFach, BenissaClub de Golf lFach, Benissa

Club de Golf lFach Benissa

Club de Golf lFach Benissa ligt vlakbij het mondaine Moraira. Het biedt een adembenemend mooi uitzicht op de Middellandse Zee.

De 9-holes baan is ontworpen door Javier Arana en heeft relatief smalle fairways  en een aantal leuke verrassingen.

 

 

 Club de Golf Don Cayo, AlteaClub de Golf Don Cayo, Altea

Club de Golf Don Cayo  Altea

Club de Golf Don Cayo  ligt iets zuidelijker tussen de kustplaatsen Calpe en Altea. Deze door Pedro Barber en Gregorio Sanz ontworpen 9-holes baan biedt eveneens een prachtig uitzicht over zee. Vooral de 450 meter lange par-5 hole-3 staat hierom bekend.

 

   

De gehele Costa Blanca telt in totaal maar liefst 20 golfbanen.