U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Social Media

Inhoud

 

Op deze pagina staan een aantal routes om de indrukwekkende omgeving van de Marina Alta te verkennen. Routes vanuit Casa de la Fuente in Sagra die gemakkelijk in een dagdeel te maken zijn. Routes door het prachtige binnenland, door de bergen, de valleien maar ook langs de prachtige kustlijn. De routes zijn geprojecteerd op Google maps.

 

Route door de Pla de Petracos 

Route door de Pla de Petracos ( Castell de Castells ). Een beschermd cultureel werelderfgoed met 7000 jaar oude neolithische grotschilderingen en een enkele holen die je kunt bezoeken. Vervolgens door een zeldzaam mooie eenzame vallei naar het plateau van Vall de Ebo. Even voorbij Vall de Ebo ligt een druipsteengrot. De Cueva del Rull, deze mag je alleen onder begeleiding van een gids bezoeken en de bezichtiging duurt ongeveer een half uur. Verder op de route aan de rechter ligt een nevera. Een oude sneeuwput waar in vroegere tijden gedurende de winter sneeuw en ijs werd verzameld. In de zomer diende deze ijsmassa vervolgens om de gevangen vis aan de kust te koelen. even verderop gaat de route rechts af bij een bordje waar alleen cami op staat. Op de bergkam kom je uiteindelijk uit bij Mirador del Xap. Een uniek uizichtpunt van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de Vall de Gallinera een smalle vallei die bekend staat om zijn kersenteelt. Uiterst links heb je zicht op de Forada een bergtop met gat erin.